Elle mainos

torstai 26. heinäkuuta 2012

Kaffa Roasteryn kahvitasting ja heidän kahvinsa

Kävin muutama viikko sitten Punavuoressa Kaffa Roasteryn järjestämällä Kahvitasting pikakurssilla. Boxy myy siihen lahjakortteja ja voin lämpimästi suositella tastingiä kaikille kahvista kiinnostuneille ja siitä pitäville. Lahjakortti on myös hyvä lahjaidea kahvista kiinnostuneelle ystävälle.

Tastingissä tutustuttiin ensin Kaffa Roasteryn kahvipaahtimoon sekä kerrottiin lyhyesti paahtamisprosessin salat. Tastingin lopussa maistelimme neljää eri paahtoasteista kahvia ja analysoimme niitä. Elämys oli mielestäni mukava ja sopivan pituinen. Siinä mahtui paljon tietoa pieneen pakettiin ja tulin heti viisaammaksi kahvin ostajaksi ja keittäjäksi. Opin tastingissä, että kahvia tulee maistaa hopealusikalla, ettei lusikasta irtoa makua, joka vääristä kahvin oikean maun :)

Heidän kahvinsa oli niin hyvää, että ostimme myös kotiin kaksi pakettia. Heidän hyllyssään olevat kahvit ovat paahdettu maksimissaan pari päivää sitten, eli näin tuoretta kahvia saa vain harvoin.


India Mansoon Malabar on erittäin tummapaahtoinen suodatinkahvi ja Espresso Latte taas Cafe Latelle tarkoitettu espresso.  Voin lämpimästi suositella niitä molempia. Ja mikäli pitää tummapaahtoisesta kahvista, niin India Mansoon Malabaria tummempaa kahvia ei Suomesta liioin taida löytyä.

Meillä ei ole kotona kahvinkeitintä eikä espressokonetta, mutta Bialettin mokkapannulla saa valmistettua hyvää espressoa ja pressopannu soveltuu hyvin suodatinkahvin keittämiseen.

Jag var för ett tag sedan på Kaffa Roasterys kaffetasting i Rödberg och kan varmt rekommendera den till alla som är intresserade i kaffe. Cafén har också ett brett utbud på olika slags kaffen, som man kan köpa hem. Vi köpte en jätte mörkt rostad India Mansoon Malabar och espresso bönor som är menade för Cafe Latte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti