Uudenvuodenaaton menun aloitimme näillä herkullisilla tomaatti-bruschetta leivillä. Täyte oli helppo valmistaa ja erittäin maukas. Hyvä idea on myös syödä täytettä lisukkeeena ruoan kanssa ilman leipää.
Reseptinä käytin makuja.fi-sivustolta löytämääni reseptiä, joka näytti tältä:
Annos neljälle:
4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää (itse käytin chapattaa)
1 punasipuli
4 kypsää tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hiutalesuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1. Ota tomaatit esiin ajoissa, jotta ne ehtivät lämmetä
huoneenlämpöisiksi. Hienonna tomaatit ja ¾ basilikasta. Säästä muutama
kaunis lehti koristeluun. Sekoita tomaatteihin puristettu valkosipuli,
basilika ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Ne voi myös paahtaa 275-asteisessa uunissa. Levitä tomaattiseos suoraan leivälle. Koristele basilikalla. Jauha päälle hieman mustapippuria.
2. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Ne voi myös paahtaa 275-asteisessa uunissa. Levitä tomaattiseos suoraan leivälle. Koristele basilikalla. Jauha päälle hieman mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti